Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tasknw

|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 1:17 pm Temat postu: |
|
|
|
A nie wpadliście na to, że jakby nie kozaczył to by pewnie jeszcze żył???
Ileż razy mnie już Policja zatrzymywała do kontroli. Ile razy po pijaku opier*ol od nich dostałem za głupie zachowanie.... I jakoś żyje
Tyle, że ja zawsze w stosunku do nich nawet jak nie mieli racji odnosiłem się kulturalnie.... Zawsze z szacunkiem, może nie do nich a z racji tego, jaki wykonują zawód i do Orełka na czapce.... I z ich strony zawsze było tak samo....
Pokażcie chociaż jeden przypadek gdzie osoba która zginęła z ręki policjanta nie była pijana/naćpana/agresywna.... Raczej nie ma takich... Przeważnie giną Kozacy którym załącza się nieśmiertelność....
Ludzie trochę więcej szacunku do siebie nawzajem... A świat będzie lepszy....
W Knurowie jest 37 tys. ludzi... Ilu z Was zostało choćby pobitych przez pały?
We Wro jest ich ponad 600 tys... I podejrzewam, że 99,5% tych ludzi podczas zatrzymania czy też wylegitymowania zachowała by się kulturalnie i z szacunkiem... I wszyscy by przeżyli.... _________________ >>>Krewetki to nasza pasja<<< |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Xander_cage

|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 2:02 pm Temat postu: |
|
|
|
@tasknw: Niepotrzebnie się wychylałeś za chwilę zbierzesz gromy za posta... Niestety TVN zrobił swoje i wyrok już zapadł a czy słuszny? Będzie trzeba zaczekać na opinię sądu.
Pozdrawiam
Xander _________________ ... Welcome to the Xander Zone ...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
pytam_sie

Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 1151 Skąd: pochodzą purupeny brazylijskie ?
|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 8:25 pm Temat postu: |
|
|
|
No i git
Będzie dużo fajnego stuffu jak tutaj
http://joemonster.org/filmy/84011/Kierowca_nie_chcial_okazac_dokumentow_wybral_trudniejszy_sposob
Cały czas nie mogę zrozumieć delikatnego traktowania polskich kierowców przez drogówkę... ile to razy widać, że kierowca kompletnie odmawia współpracy z policją a funkcjonariusze przez 20min proszą a wręcz błagają o okazanie dokumentów... lol.
To mi się podoba w USA. Nie chcesz pokazać ID... to sami wezmą
A wracając do tematu śp. Igora S. to niestety pokazane materiały TV wyraźnie wskazują na mocną winę policjantów... mam nadzieję, że wyroki będą bardzo surowe a wręcz pokazowe. A biorąc pod uwagę, że Ziobro lubi pokazówki to może być konkretnie.
Zazwyczaj w 99% stoję za policją... ale tutaj chyba panowie w mundurach polecieli za daleko. Zdecydowanie za daleko... wyraźnie wyładowali swoją frustrację.
http://www.tvn24.pl/superwizjer-w-tvn24,149,m/smierc-igora-stachowiaka-w-komisariacie-zobacz-reportaz-superwizjera,741647.html
Myślę, że ciężko tutaj bronić Policjantów. Tfu. Milicjantów. _________________ "Najgłupszą stroną głupoty jest naiwność" - Kazimierz Przerwa - Tetmajer |
|
Powrót do góry |
|
 |
SQT
|
Wysłany: Nie Lip 23, 2017 11:39 am Temat postu: |
|
|
|
Ja natomiast mam zdanie że praca w policji to powinna być praca tymczasowa - kilka lat max. Nie znam żadnego normalnego policjanta z dłuższym stażem. Każdy po dłuższym czasie zaczyna pokazywać coś w rodzaju: "To ja jestem władza i wszystko mogę". Możecie się zgadzać lub nie ale poznałem już kilka takich przypadków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
makar
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2017 9:33 am Temat postu: |
|
|
|
Poczekajmy na wyrok, to nie telewizja go wydaje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianL
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2017 10:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Jak widać obecna sytuacja policji jest już chyba beznadziejna:
http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22162375,policjanci-ktorzy-pobili-82-latke-z-zarzutami-nie-przyznaja.html
Ja rozumiem, że starsza Pani popełniła wykroczenie za które należy się kara (policjant może wypisać mandat do 500 zł, a w razie skierowania sprawy do Sądu grzywna może wynieść nawet 5 000 zł (może szkoda, że Sądy czasami nie zbliżają się do tej górnej granicy), ale na pewno użycie środków przymusu w tej konkretnej sytuacji było zbędne. Nie wiem w czym problem, ale chyba coś jest nie tak w rekrutacji do Policji, bo widać, że za dużo jest tam osób które absolutnie nie powinny nigdy ubrać munduru. Być może ustawa dekomunizacyjna wprawdzie z jednej strony może i wyrzuci cennych i doświadczonych dowódców, ale globalnie spowoduje jakąś zmianę w zarządzaniu Policją, bo na razie sytuacja jest gorsza niż zła. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Atticus
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 1:29 pm Temat postu: |
|
|
|
tasknw napisał: | A nie wpadliście na to, że jakby nie kozaczył to by pewnie jeszcze żył???....podejrzewam, że 99,5% tych ludzi podczas zatrzymania czy też wylegitymowania zachowała by się kulturalnie i z szacunkiem... I wszyscy by przeżyli.... |
Rozumiem, że "kozaczących" można zabić. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Plumowski

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 3:58 pm Temat postu: |
|
|
|
Atticus napisał: | tasknw napisał: | A nie wpadliście na to, że jakby nie kozaczył to by pewnie jeszcze żył???....podejrzewam, że 99,5% tych ludzi podczas zatrzymania czy też wylegitymowania zachowała by się kulturalnie i z szacunkiem... I wszyscy by przeżyli.... |
Rozumiem, że "kozaczących" można zabić. |
Nie wiem jak inni, ale ja rozumiem, że kozacząc mogę nawet stracić życie.
I zachowuję się normalnie; nawet jak wiem, że pan władza może się mylić co do oceny danej sytuacji.
Co miało wiele razy miejsce.
Nie mówiąc już o sytuacjach, że to oni mając rację.
Nie kozacząc wiele razy zaoszczędziłem na mandatach. _________________ Pozdrawiam,
Heniek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Atticus
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 4:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Nikt nie namawia do kozaczenia. Zresztą porównanie osoby w Pana wieku do dwudziestoparolatka dość mało obiektywne.
Na filmie widać było wyraźnie, że paralizator był nadużywany. Osoby nie potrafiące panować nad emocjami nie powinny być policjantami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
makar
|
Wysłany: Czw Wrz 07, 2017 6:55 pm Temat postu: |
|
|
|
Ostatnio w Danii policja nie nadużywała pałek w stosunku do naszych kibiców? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Plumowski

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Szyderca

|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2017 8:55 pm Temat postu: |
|
|
|
Jak opisano wyżej, jeśli pod czaszką nie ma się nic więcej jak fistaszka to potem podnosi się larum, że policja bije, morduje itp.
Nieraz miałem nieprzyjemność otrzymać mandat, nieraz wchodziłem w polemikę z funkcjonariuszem ale jeśli jesteś opanowany i kulturalny to na pewno nic Ci nie grozi. Choć muszę zaznaczyć, że nasi Knurowscy stróże prawa są wyjątkowo perfidni, ale cóż to już kwestia człowieka, a nie instytucji. _________________ ekipa szyderczy palec. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianL
|
|
Powrót do góry |
|
 |
MarianL
|