|
Wirtualny KNURÓW Forum dyskusyjne
|
Sygnalizacja na skrzyż. ul. 1 Maja, Kosmonautów, Jęczmiennej
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 12:16 pm Temat postu: Sygnalizacja na skrzyż. ul. 1 Maja, Kosmonautów, Jęczmiennej |
|
|
|
Jak przeczytałem w dzisiejszym Przeglądzie Lokalnym już na początku listopada będzie sygnalizacja świetlna na skrzyżowaniu ulic 1-Maja, Kosmonautów i Jęczmiennej. Oczywiście jeśli dopisze pogoda:) Wreszcie będzie można bezpiecznie przechodzić przez pasy, aby dostać się do sklepu Coś się dzieje w tym mieście  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonim

|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 4:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Domyślam się, że zostanie zlikwidowany pas włączania się do ruchu z Kosmonautów na 1 Maja a w tym miejscu będzie pas skrętu w lewo w Jęczmienną i do marketu, co i tak niektórzy praktykowali.
No i mam nadzieję, że będą to światła "inteligentne", tzn. takie, że jeżeli skrzyżowanie będzie puste to pojazd dojeżdżający np. z Kosmonautów będzie miał automatycznie zielone światło. To samo mogło by być koło MSP-2. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 6:01 pm Temat postu: |
|
|
|
Wiem, że ulica Jęczmienna będzie wyremontowana, tylko nie wiem kiedy koszt inwestycji remontu ulicy Jęczmiennej to ok 2 mln zł, a koszt sygnalizacji świetlnej to ok 420 tys zł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
secundo
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 11:46 pm Temat postu: Re: Sygnalizacja koło Leader Price |
|
|
|
lukas2401 napisał: | Coś się dzieje w tym mieście  |
A ja nawet wiem, co. Po prostu wybory idą wielkimi krokami. I nagle udaje się dzień po dniu, tydzień po tygodniu, załatwiać ważne dla ludzi rzeczy, które przez 4 lata były niemożliwe do załatwienia. Wybory są cudowne. Chcę, żeby były dwa razy w roku! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Admin Administrator

|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 11:48 pm Temat postu: Re: Sygnalizacja koło Leader Price |
|
|
|
Muszę przyznać, że jak montowano pierwsze światła w Knurowie to myślałem, że to będą ostatnie . A tu proszę: kolejne, kolejne. Nasze miasto staje się jeszcze bardziej miastem. Cieszy takie nieoczekiwane przyspieszenie .
PS
(mały off-topic)
lukas2401 napisał: | Coś się dzieje w tym mieście  |
A nie mógłbyś napisać "w naszym mieście" - zawsze lepiej brzmi. Tak samo jak niektórzy (niestety, większość ) mówią: "w tym kraju", zamiast z szacunkiem: "w naszym kraju". _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
sebek_1989

|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 9:07 am Temat postu: |
|
|
|
Nie uwazacie ze swiatla nie sa najlepszym rozwiazaniem?? powstalo 1 w Knurowie rondo (dodajmy nie najlepiej zaprojektowane) zdaje swoje zadanie, a jesli chodzi o swiatla to nie ma ciaglasci ruchu, trzeba czekac, no ale coz, lepiej to niz nic, pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
patrycju5z

|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 9:43 am Temat postu: |
|
|
|
Wolałbym kilka sygnalizacji świetlnych za cene jednego ronda. _________________ http://www.brzezinski.art.pl - Projektowanie graficzne. Tworzenie stron www, grafik, reklam, animacji i fotografii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 12:21 pm Temat postu: Re: Sygnalizacja koło Leader Price |
|
|
|
Masz rację Secundo, też jestem za tym, żeby wybory były częściej
Admin napisał: |
A nie mógłbyś napisać "w naszym mieście" - zawsze lepiej brzmi. Tak samo jak niektórzy (niestety, większość ) mówią: "w tym kraju", zamiast z szacunkiem: "w naszym kraju". |
Przepraszam, już będzie "w naszym mieście" niby jeden wyraz, a od razu inne znaczenie:) Dziękuje za poprawienie mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anonim

|
Wysłany: Sob Wrz 02, 2006 9:42 am Temat postu: |
|
|
|
Czy w tym roku ruszy przebudowa ul. 1 Maja od granicy miasta do BiPi? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 10:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Hmmm, o ile mi wiadomo to dzisiaj miały ruszyć prace na skrzyżowaniu kolo Leader Price.... może jestem ślepy, ale ja nic nie zauważyłem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bombel

|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 10:51 pm Temat postu: |
|
|
|
No to jest już nas dwóch ślepych
bombel  |
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 8:06 am Temat postu: |
|
|
|
sebek_1989 napisał: | Nie uwazacie ze swiatla nie sa najlepszym rozwiazaniem?? powstalo 1 w Knurowie rondo (dodajmy nie najlepiej zaprojektowane) zdaje swoje zadanie, a jesli chodzi o swiatla to nie ma ciaglasci ruchu, trzeba czekac, no ale coz, lepiej to niz nic, pozdro |
są dwa powody dla kórych lepiej żeby przynajmniej była sygnalizacja świetlna.... i było już o tym pisane
1. koszty - rondo jest nieporównywalnie droższe
2. światła można zainstalować prawie wszędzie... po rondo trzeba mieć odpowiednie warunki _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lukas2401 Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 5:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Jest czwartek, a prace nawet nie ruszyły. Jeśli się mylę poprawcie mnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolzet
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 5:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Jakto nie ruszyły Na chodniku spraye'm namalowali jakieś krzyżyki (może to miejsca gdzie będą słupy ustawione). Także harują jak woły... |
|
Powrót do góry |
|
 |
MRUCZanka

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 7:44 pm Temat postu: |
|
|
|
No harują.... ustawili na prywatnej posesji tablice ze znakami objazdu Pewnie po to,by nikt nie zwinął,bo biedactwa nie mogliby pracować....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna
-> Budowy, remonty, modernizacje |
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Następny
|
Strona 1 z 10 |
|