|
Wirtualny KNURÓW Forum dyskusyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
maciekknurow

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 1:19 am Temat postu: Maciej Kandzior Radny Miasta Knurów |
|
|
|
Witam od dziś tutaj będę zamieszczał informację o swojej pracy w Radzie Miasta Knurów oraz na swoim facebooku pozdrawiam  _________________ Maciej Kandzior |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
maciekknurow

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 1:32 am Temat postu: Pierwsza Sesja Rady |
|
|
|
Wybraliśmy: 1 Przewodniczącego Rady jednogłośnie pana Tomasza Rzepę, 2 v-ce przewodniczących Rady, Lokalne media nie piszą że kandydatów zgłoszonych na vce przewodniczących Rady Miasta Knurów było trzech: Henryk Hibszer zgłoszony przez radnego Jana Furgol, zdobył 17 głosów, Jerzy Pach zgłoszony przez radnego Janusza Szydło zdobył 19 głosów i Ja zgłoszony przez radnego Marka Sanecznika zdobyłem 4 głosy, teraz widać ilu radnych stanowi prawdziwą opozycję jest ich 4... Nadmienie że Tomasza Rzepa na przewodniczącego Rady zgłosił nie radny Wspólnie dla Knurów a do którego Pan Rzepa należy a Radny Maria Gruszka z Moja Gmina 3 Uchwaliliśmy wysokość wynagrodzenia Prezydenta Knurowa na podobnym poziomie do dotychczasowego 4 Zadeklarowałem się do pracy w dwóch komisjach stałych Rady: Komisja Sportu, Turystyki, Rekreacji i Promocji Zdrowia i Komisja Bezpieczeństwa Publicznego, Porządku i Spraw Socjalnych pozdrawiam _________________ Maciej Kandzior |
|
Powrót do góry |
|
 |
maciekknurow

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 1:52 am Temat postu: Druga Sesja- nadzwyczajna |
|
|
|
Wybraliśmy: 1 Przewodniczących Komisji: Komisja Rewizyjna
Przewodniczący: Adam Sobierajski przeciw, Komisja Gospodarki, Ochrony Środowiska i Finansów
Przewodniczący: Marian Gruszka wstrzymałem się Komisja Sportu, Turystyki, Rekreacji i Promocji Zdrowia
Przewodniczący: Joachim Machulik wstrzymałem się Komisja Oświaty i Kultury
Przewodniczący: Barbara Gawlińska-Twardawa wstrzymałem się Komisja Bezpieczeństwa Publicznego, Porządku i Spraw Socjalnych
Przewodniczący: Janusz Szydło za 2 Składy Komisji Komisja Rewizyjna
Przewodniczący: Adam Sobierajski
Skład: Jan Furgoł, Antoni Krzyszczuk, Henryk Kurowski, Leszek Rejkowicz za Komisja Gospodarki, Ochrony Środowiska i Finansów
Przewodniczący: Marian Gruszka
Skład: Jan Furgoł, Henryk Hibszer, Tomasz Mazur, Jerzy Pach, Andrzej Porada, Marek Sanecznik, Franciszek Szafarz za Komisja Sportu, Turystyki, Rekreacji i Promocji Zdrowia
Przewodniczący: Joachim Machulik
Skład: Robert Furtak, Maciej Kandzior, Antoni Krzyszczuk, Tomasz Mazur, Jerzy Pach, Andrzej Porada, Adam Sobierajski, Paweł Szkatuła wstrzymałem się Komisja Oświaty i Kultury
Przewodniczący: Barbara Gawlińska-Twardawa
Skład: Przemysław Dulias, Andrzej Porada, Adam Sobierajski, Franciszek Szafarz, Janusz Szydło wstrzymałem się Komisja Bezpieczeństwa Publicznego, Porządku i Spraw Socjalnych
Przewodniczący: Janusz Szydło
Skład: Piotr Barchański, Robert Furtak, Maciej Kandzior, Henryk Kurowski, Leszek Rejkowicz, Marek Sanecznik, Franciszek Szafarz, Paweł Szkatuła wstrzymałem się Poza tym uchwaliliśmy środki w kwocie 14 000 zł na progi spowalniajace przy ulicy Ułanów i ponad 27 000 zł na adaptację strychów w rejonie Koloni pod mieszkania w jednym i drugim przypadku głosowałem za pozdrawiam _________________ Maciej Kandzior |
|
Powrót do góry |
|
 |
maciekknurow

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 2:19 am Temat postu: Posiedzenie Komisji Sportu 02,12,2014 |
|
|
|
Zgłosiłem wniosek formalny ws zwiększenia w budżecie Gminy Knurów środków na dotację dla organizacji o charakterze sportowym z planowanych 340 tys zł do 475 tys zł zaproponowałem skad wziaść środki min z planowanych 28 000 zł na zakup prasy dla Urzędników chciałem przesunać 20 000 zł na ten cel, głosowanie: 1 za- ja, 2 głosy wstrzymujace się Adam Sobierajski i Paweł Szkatuła, 5 głosów przeciw: Antoni Krzyszczuk, Tomasz Mazur, Jerzy Pach, Andrzej Porada i Joachim Machulik nieobecny na głosowaniu: Robert Furtak Zgłosiłem wniosek formalny ws zwiększenia w budżecie Gminy Knurów środków na nagrody dla utalentowanej sportowo młodzieży z planowanych 24 000 zł do 39 000 zł kosztem prasy dla urzędników niestety pan Przewodniczący: Joachim Machulik zgłosił "kontr wniosek" o "nie głosowanie" mojego wniosku głosowanie nad wnioskiem pana Przewodniczącego: Joachim Machulika 7 za: Antoni Krzyszczuk, Tomasz Mazur, Jerzy Pach, Andrzej Porada, Adam Sobierajski, Robert Furtak i Joachim Machulik, 1 głos wstrzymujacy się: Paweł Szkatuła i 1 głos przeciw- ja wniosek prasa w Urzędzie jest środki na sport niestety takie jak w projekcie głosowałem też na Komisji przeciw projektowi budżetu jako jedyny Radny ponieważ w ww częściach się z nim nie zgadzam pozdrawiam _________________ Maciej Kandzior |
|
Powrót do góry |
|
 |
pytam_sie

Dołączył: 28 Sty 2014 Posty: 1151 Skąd: pochodzą purupeny brazylijskie ?
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 2:57 am Temat postu: |
|
|
|
Machulik... głosował przeciw. C
Cóź a coś innego wyczytałem na jego stronie.
Cytuję:
"Nie trzeba mówić, jak ważny jest dla rozwoju dzieci i młodzieży sport"
Źródło: http://adamrams.pl/member/joachim-machulik
- Hipokryzja +100
Ważniejsza gazetka niż zachęcanie młodzieży... rotfl... |
|
Powrót do góry |
|
 |
matador007
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 10:04 am Temat postu: |
|
|
|
Mnie się taka otwartość działania bardzo podoba, mam jedynie wątpliwość co do głosowania na przewodniczącego rady... jednogłośnie na człowieka, który nie zamieszkuje w Knurowie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jovita
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 10:13 am Temat postu: Praca RM |
|
|
|
Witam po raz pierwszy na tym forum. Długo czekałam na aktywowanie konta, a wiec na możliwość wejścia na forum ... Widocznie moderator musiał się zastanowić, czy mnie wpuścić tu do Szacownego Grona.
W końcu... huraaa.. jest aktywacja!
Bardzo się cieszę z tych relacji z poczynań RM. W tym roku zamierzam wybrać się raz i drugi na posiedzenia. Interesuje mnie, co robi tam radny z mojego okręgu, nad czym tam dzielnie pracuje )).
Pozdrawiam _________________ jovita |
|
Powrót do góry |
|
 |
braveheart
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 11:37 am Temat postu: |
|
|
|
@maciekknw
Gratuluję odwagi, aby w ten sposób informować wyborców o swojej pracy w Radzie Miasta. Działalność gminy powinna być jawna, także im więcej takich informacji tym ludzie będą mieli większą świadomość tego co tak naprawdę dzieje się w mieście.
Niestety w Knurowie dąży się do tego aby była dezinformacja , przykładem jest spółka gminna PWiK która zastrzegła firmom wykonującym zadanie w gminie aby nie podawała żadnych informacji dziennikarzom odnośnie realizowanych inwestycji. Dla tej spółki najlepiej jest gdy panuje chaos i nikt się tym nie interesuje, a zapewniam Was, że bardzo dużo ciekawych rzeczy realizuje o których mieszkańcy nie mają zielonego pojęcia.
Druga sprawa, tzw termomodernizacja 10 budynków na III Kolonii.
Nikt nie wie, że nakłania się ludzi do opuszczenia lokali w każdy możliwy sposób, jednych prośbą drugich groźbą, oczywiście na razie nie przygotowano dla Nich żadnej ciekawej oferty.
Jeśli chodzi o pierwszą sesję portal Lubię Knurów podał informację, że byłeś wśród kandydatów na wiceprzewodniczącego:)
Nie jesteś osamotniony. Wydaje mi się , że podjąłeś się trudnego zadania podając informacje w taki sposób, życzę Ci dużo wytrwałości i sukcesu:)
Materiał filmowy który pewnie nie jeden chciałby obejrzeć :
https://www.facebook.com/video.php?v=1572386842993858&set=vb.1559173334315209&type=2&theater |
|
Powrót do góry |
|
 |
starka
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 11:55 am Temat postu: |
|
|
|
Brawo doczekałam się informacji których nie doczytała bym się w Naszej prasie:)))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jackal
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 12:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Gratulacje Panie Macieju za odwagę. Pierwszy radny który informuje nas wyborców, obiektywnie co się dzieje w wewnątrz rady. Proszę o więcej informacji, dzięki Panu będziemy bardziej świadomi.
P.S Nie wyobrażam sobie krytyki postów Pana Macieja obiektywizm w 100%. Nic dodać nic ująć.
Pan Machulik mnie zaskoczył....
I informacja ,że miasto (rozumiem że rocznie ) przeznacza aż 28 tysięcy zł na prasę, to rozumiem że chyba każdy pracownik ma Playboya czy Playgirla CKM i temu podobne, podkreślam każdy pracownik, Mi się wydaje że to jest lobbing ze strony miasta na rzecz wydawnictw etc.
Również rozmawiałem, z jednym z radnych i chciałem zadać pytanie retoryczne czy prawdą jest że na samochód służbowy prezydenta wydaje się rocznie 3000 na mycie auta, 7000 na naprawę, 4000 na serwis i płyny eksploatacyjne wydaje się 5000 zł rocznie. Ja myję swój samochód za max 50 do 100 zł - ręczna samoobsługowa myjnia (jeżeli kierowca jest opłacany to sam powinien szorować samochód...), naprawa to modlę się żeby rocznie nie wydać 300 zł a samochód mam 10 letni a tutaj nowy samochód naprawa 7000 !!!!!!zł chyba kogoś dotują, i pierwszy raz w życiu słyszę żeby w samochód aż 5000 zł wpakować w plyny eksploatacyjne, albo ktoś państwowe rozdaje i bierze do domu, albo oni chyba borygo piją jak się wódka skończy.... Ciekawe gdzie jest serwisowany samochód 4000 zł wyrzucone w błoto. Poco serwisować jak koszt napraw jest 7000 zł. Wiadomo że nie wszystkie kwoty są w 100% wykorzystane ale znając życie dotacje trzeba w 100% zrealizować.
I teraz pytanie czy obciąć w 50% te wydatki i w zamian wysłać dzieci na obóz na przykład sportowy. Ktoś się wozi dla wygody, a dzieci nie mają jak spędzać aktywnie czasu. Trochę jestem zbulwersowany wydatkami na Luksusy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
golarz_filip

|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 12:48 pm Temat postu: |
|
|
|
Jackal napisał: |
P.S Nie wyobrażam sobie krytyki postów Pana Macieja obiektywizm w 100%. Nic dodać nic ująć.
|
A ja jednak spróbuję: przed wyborami obiecywał rozprawić się z radnymi, którzy nie mieszkają w Knurowie, a po wyborach udziela poparcia kandydatowi na przewodniczącego Rady. Czy tak miało być? Czy może jednak punkt widzenia nowego radnego, zależy od punktu siedzenia? _________________ little death for everyone |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jackal
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 2:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Za Was też braveheart trzymam kciuki działajcie razem aby odczarować Knurów nas mieszkańców i sprowadzić na ziemię, bo mam wrażenie że ludzie są niedoinformowani, myślą że jest jak Muniek Staszczyk śpiewał "jest super więc o co ci chodzi" i głosują na ładnego starego Ramsa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jackal
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 2:28 pm Temat postu: |
|
|
|
golarz_filip napisał: | Jackal napisał: |
|
A ja jednak spróbuję: przed wyborami obiecywał rozprawić się z radnymi, którzy nie mieszkają w Knurowie, a po wyborach udziela poparcia kandydatowi na przewodniczącego Rady. Czy tak miało być? Czy może jednak punkt widzenia nowego radnego, zależy od punktu siedzenia? |
Po owocach ich ocenimy. Nie mi oceniać, zainteresowany może odpowie. Ja powiem tak masz rację za pierwszym razem popełnił błąd, ale teraz wpisy świadczą o jego bezinteresowności, i chęci pomocy innym!!!!
Sory ale 28 tyś na gazetki.... On ma rację lepiej wysłać młodzież gdzieś, inwestujmy w młodych, a nie w coś co można za mniejsze pieniądze, elektronicznie prenumerować!!!! Papier jest drogi wersje elektroniczne bardzo tanie, i powiem Ci tak jako urzędnik nikt tego nie czyta!!!!! w urzedach, poza naczelnikami, kierownikami bo to ich obowiązek być na bieżąco, więc kupować dla 5 max 10 osób za 28 tyś gazety to pomyłka. Każdy racjonalny zarządca manager powie Ci tak wystarczy kupić 2 -3 egzemplarze i zaopatrzyć bibliotekę w urzędzie gdzie będzie periodyk przechowywany spokojnie rocznie wystarczy do 1000 max 5000 zł.!!!! Dla mnie przekręt zamawiać coś co jest potem makulaturą - wiem ktoś potem tą makulaturę sprzedaje - zawsze kilkaset złotych do kieszeni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
krzysiu
|
Wysłany: Sro Gru 03, 2014 6:10 pm Temat postu: |
|
|
|
Tak trzymać panie Macieju! |
|