Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Concordia Knurów - aktualności, komentarze
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Kultura i sport
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Arivoy

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 10:41 am    Temat postu: Concordia Knurów - aktualności, komentarze Odpowiedz z cytatem

Kyzio napisał:
Wiecie może coś na temat jakiegoś sponsora czy ktoś się interesuje tym wogóle? proszę o odpowiedź Wink mimo, że jestem w tym klubie prawie codziennie to takie sprawy mnie nie interesują tzn do tej pory nie interesowały;p;p

Opel Kanclerz chciał niedawno dać więcej pieniędzy, ale zdecydował się tylko na małą reklamę obok stadionu, a większą kasę daje do Górnika.

Kiedyś był prowadzony konkurs na sponsoring Concordii i żadna firma w Knurowie nie była zainteresowana. Zostali Ci, którzy są na koszulkach, albo banerach reklamowych na stadionie.

Ja dobrze pamiętam kilka sezonów w 3 lidze przed spadnięciem do 4. Górnik Pszów, Włókniarz Kietrz, LKS Jankowy, Start Łódź, Rymer Niedobczyce, Grunwald Halemba, Włókniarz Konstantynów Łódzki, Zagłębie Sosnowiec... i wiele innych. Pamiętam te mecze, tragiczną wtedy sytuacje finansową klubu - wtedy przyszedł Ostrowski, wielkie plany, marzenia... a stało się to samo co z boksem w Knurowie... czyli rozp......

Jeżeli taki Górnik nie może znaleźć sponsora, to tym bardziej Concordia będzie miała problem. Jeżeli lokalne firmy nie są zainteresowane, to o czym my tu rozmawiamy? Do 2015 stadion przeniosą na Krywadł i tak klub umrze w zapomnieniu...
Reklamiarz

Wysłany:     Temat postu: Reklama Google

Powrót do góry
Kyzio

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 1:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arivoy a ja ostatnio coś słyszałem o jakimś telefonie do Concordii, gościu proponował sponsoring, na początku dwa komplety stroi nowych i mała kasa a później coraz więcej wkładu... wiesz coś o tym?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Arivoy

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 2:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kyzio ja tylko słyszałem o tym co napisałem, oraz o tym, że prędzej chcą się wycofać obecni sponsorzy niż ktoś miał przyjść - wszystkiego nie wiem Smile
TOM

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 7:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lukas2401 napisał:
Dziwne, że taki klub jak Kmita Zabierzów występujący w II lidze(liczba mieszkańców 4600) potrafi znaleźć sponsora, a nasz klub nie...
Czasy świetności Górnika Knurów niestety znam tylko z opowieści, ale pamiętam mecze ze Szczakowianką, dawnym Marbet-Ceramed Bielsko-Biała... ahhh to były czasy Sad

Bo sponsor musi widziec potencjal na boisku i chęci działaczy do dziłania a kiedy spojrzeć na historię klubu to ma na swoim koncie "dziwne baraże" zatem każdy wydajacy kasę zastanowi się czy jest sens pokować kasę w klub gdzie działacze "graja w piłkę".

Zastanawiające jest, ostatnio czytałem, że ten co z Concordii wyszedł i zrobil najwiekszą karierę w świecie i jednocześnie ten, który w biografi napisał ze jest ze Szczygłowickiego osiedla woli w Rybniku rozkrecać Akademie Sportu (czy jak to tam nazywano w prasie).
Czyżby zapomniał kto go nauczył fachu, ... a może problem jest w zarządzie klubu. Może nadal ten sam zarząd dzierży władzę w Concordii i pilnuje aby uglebiać knurowski klub. Może problem jest w we władzach klubu, który nie umie lub nie chce żadnych zmian.
Ciekawe też jest to, że kiedyś w wywiadzie dawny trener Concordii , Marcin Bochynek powiedział w prasie że "sukces można osiągnąć wszędzie, ale [tylko] nie w Knurowie". To też daje do myślenia.
Powrót do góry
Danirad

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 8:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TOM prawda jest taka ze poprostu z prezydentem Rybnika można się dogadać dla dobra sportu a naszym panem prezydentem nie idzie się dogadać i do tego jeszcze dochodzi ten smieszny ,,zarząd klubu". Już wiem i powiem ci szczerze ze pan prezes ma wszystko gł. w dup..ie widziałem jak przychodził na mecze seniorów (jeśli już przychodził) to zachowywał się tak jak ktoś by go tam siłą trzymał!!tak się chyba człowiek któremu zależy na dobru klubu nie zachowuje co nie? ale poprostu jemu zależy na własnej du..pie!!! TAKA JEST PRAWDA O TYM ZARZĄDZIE I PANIE PREZESIE (nie wierzycie to zapytajcie zawodników jakie prezes ma prawdziwe podejście do klubu) dlaczego go nie wywalą hmmm Dontknow

PRECZ Z ZARZĄDEM KLUBU CONCORDIA KNURÓW!!!!!!!!!!!!!! Applause
Powrót do góry
Arivoy

PostWysłany: Wto Kwi 10, 2007 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak ktoś nie wie, to obecnego prezesa wybrali na siłę, bo nikt nie chce tego klubu - co macie do zarządu skoro on się zmieniał średnio co 2 lata? Kosmala, Grzybowski, wcześniej Ostrowski i inni... tego klubu nikt nie chce więc o czym my tu dyskutujemy!!

A Dudka w to niewkrecajcie bo on i tak bardzo duzo zrobil. Macie takiego prezydenta jakiego wybraliscie - gratuluje:)
Urbi

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arivoy napisał:
Macie takiego prezydenta jakiego wybraliscie - gratuluje:)

jakby smieszne te zdanie... win mnie i rzesze knurowian za wszelkie zlo jakie sie dzieje... piszesz tak jakbys nie byl na wyborach... jesli tak bylo to ogarnia mnie pusty smiech. jesli glosowales za innym prezydentem to trzeba uszanowac wole wiekszosci. dlatego musialem uznac porazke Tuska... pozatym co do tematu to ja slyszalem ze to nie Rams a zarzad Concordii wlasnie nie zgodzil sie na to aby na stadionie w Krywaldzie zrobiono akademie. ma ktos sprawdzone info? ze tak jedziecie po prezydencie? bo jakos nie wydaje mi sie a plotek na jego temat juz sie nasluchalem. jednak komus zalezy zeby ciagle cos zle o Ramsie gadano. pozatym Dudek i tak zrobil stanowczo za wiele... spytajcie sie roznych kierownikow, prezesikow co sie stalo ze sprzetem ktory Jurek przysylal... bo z tego co wiem to polowa zawsze przepadala. to co on ma myslec o takich ludziach?
Powrót do góry
Arivoy

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 6:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Urbi napisał:
zarzad Concordii wlasnie nie zgodzil sie na to aby na stadionie w Krywaldzie zrobiono akademie. ma ktos sprawdzone info?

A co ma do tego zarząd Concordii skoro jest to własnością miasta? Dudek zrezygnował i tyle. W sumie dobrze zrobił, bo miasto niewiele pomaga przez tyle lat... czemu nie może być tak jak w Zabrzu, ratują klub i wyciągają na prosto?
NKS

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 9:03 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie miasto dlatego nie wyciaga na prosta klubu poniewaz klub i tak promocji im nie da... Gornik to 1 liga i robi promocje miastu a Concordia?
TOM

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 10:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NKS napisał:
Pewnie miasto dlatego nie wyciaga na prosta klubu poniewaz klub i tak promocji im nie da...

Z takim założeniem to faktycznie po co za cokolwiek się zabierać. Przy takim założeniu to lepiej zaraz po urodzeniu położyć się do trumny i czekać na śmierć.
Jeżeli ktoś uważa, że jak zainwestuje trochę kasy to natychmiast będzie widać efekt to nie powinien piastować funkcji publicznych.
Powrót do góry
Urbi

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a gdzie byla taka Szczaksa zanim przyszedl sponsor? fakt teraz sie rozpadaja ale jesli znajdzie sie ktos kto bedzie chcial zainwestowac a w klubie beda mlodzi i przedsiebiorczy (nie mylic z "przedsiebiorczymi") ludzie to sa duze szanse na sukces.powiedzcie mi kto z Polski wiedzial co to takiego Czermno? a poprzez gre w 2 lidze miasto juz jest na swoj sposob znane. jak dla mnie najlepsza inwestycja bylaby inwestycja w mlodziez. wybudowanie boisk, poprawa bazy treningowej ale przede wszystkim sztabu treneerskiego. fakt ze na efekty trzeba bedzie czekac pare lat ale tego juz nie zabiora nam. pozatym to bedzie znakomita promocja dla miasta. gdyby znalezli sie dobrzy trenerzy (chlopaki szkola sie przeciez na trenerow na AWFie) to mozna zrobic z tego drugi Gwarek. dlaczego nie sprobowac? pozatym boiska zachecily by mlodziez ktora nie ma gdzie sie podziac zeby zapisac sie na Concordie. Widze gdzie zaszli ludzie ktorzy moze juz nie graja ale trenowali za dzieciaka a gdzie sa Ci ktorzy od malego tylko lawka..

jakis czas temu rozmawialem z pewna osoba o planach budowy Knurowskiego Centrum Sportu na terenach MSP 9 i 7. wszystko wygladalo imponujaco tylko czy bedzie dosc woli zeby to zrealizowac? w planach 2 boiska do pilki noznej (jedno tartan drugie sztuczna) boiska do siatki na tartanie, bieznia z prawdziwego zdarzenia no i obok hala widowiskowo sportowa (to zalezy chyba od kasy z UE).

jak dla mnie to w kolejnych wyborach na prezydenta powinien startowac Jurek Dudek Smile wygrana ma w kieszeni, napewno nie przyszedlby dla pieniedzy, ma ogromne kontakty... tylko ze to tylko marzenia bo Jurek napewno nie bedzie sie chcial mieszac do takich spraw... wtedy problem knurowskiego sportu napewno zostalby rozwiazany.
Powrót do góry
Kyzio

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 12:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dudek na prezydenta !! - tak to świetna idea, ale nie czarujmy się chyba nie jest realna. Myśląc tak nad tym wszystkim zastanawiam się co nam da to narzekanie? Może Ci co mogą niech zaczną działać, jakieś petycje nie petycje coś wymyślą, aby dotrzeć do naszego Pana Prezydenta. Zróbmy jakiś sondaż, wywiad ze środowiskiem, cokolwiek i efekty zanieść w delegacji do UM, to jest demokracja, a jeśli większość będzie chciała rozwoju sportu w Knurowie niż szykowanie dziupli dla kolejnych narkomanów lub po prostu nie dawanie młodzieży możliwości robienia czegoś innego to powinniśmy być skazani na sukces, dlatego powinniśmy, bo w tym kraju niczego nie można być pewnym Dontknow

Zawsze można manifestować pod siedzibą Prezydenta czy UM hehe Mr. Green nie no żartuje oczywiście.
Powrót do góry
Arivoy

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 4:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś poruszył sprawę boisk i takich podobnych - a widzieliście zaplecze sportowe obok boiska Jedności Przyszowice? Oświetlone boiska i chyba korty - boiska ze sztuczna nawieszchnia, bierznia nowa - nie wysypana żwirem! A w Knurowie co? Niech ktoś mi pokaże boisko - bo np. w LO to prędzej nogę złamiemy niż zagramy w piłkę czy kosza.
Kyzio

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 5:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To tylko wskazuje na totalny brak zainteresowania i olewanie sportu w Knurowie przez władze... nic nie poradzimy już na to i chyba nie ma sensu narzekać, bo i tak nikt sobie z tego nic nie robi Sad
Powrót do góry
Danirad

PostWysłany: Sro Kwi 11, 2007 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1/2 FINAŁU PUCHARU POLSKI. Thumbsup

CONCORDIA KNURÓW - PIAST II GLIWICE 3:0 Applause Applause Applause

Concordia w finale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dancing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Kultura i sport Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: