Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Admin Administrator
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2011 12:36 am Temat postu: 11. urodziny WK |
|
|
|
Trochę mnie tutaj nie było, więc nadrabiam zaległości.
Z tygodniowym poślizgiem proponuję skorzystanie z prezentów, które przygotowałem z okazji 11. urodzin serwisu (dla przypomnienia: WK "przyszedł na świat" 11 kwietnia 2000 r.).
Będą to publikacje elektroniczne do pobrania w wersji pdf o tematyce, oczywiście, związanej z naszym miastem. Na deser..., o tym później.
Na początek polecam lekturę rozdziału książki prof. Adama Lisika "Architektura sakralna", który jest poświęcony projektowi kościoła pw. Matki Bożej Częstochowskiej.
c.d. jutro _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
raqoo
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 12:07 am Temat postu: |
|
|
|
Gratulacje i 100 lat. |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 1:44 am Temat postu: |
|
|
|
Druga publikacja do pobrania.
Zapraszam do lektury artykułu Jarosława Figaszewskiego "III Kolonia Robotnicza w Knurowie na tle ówczesnych osiedli patronackich". Link
W kolejce czeka pełna wersja książki z 1895 r. "Pulverfabriken Maifritzdorf". Część zdjęć z tej książki opublikował właściciel tego białego kruka w temacie ZTS Krywałd. _________________ Marek Ostrowski
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 10:08 pm Temat postu: |
|
|
|
Obiecywany album jest już do pobrania. Mam nadzieję, że Was zainteresuje. To był trzeci, ostatni prezent. Choć nie do końca, bo będzie jeszcze coś "na deser" _________________ Marek Ostrowski
Autor strony / Administrator Forum
Ostatnio zmieniony przez Admin dnia Sro Kwi 20, 2011 10:21 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
Anonim
|
Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 10:21 pm Temat postu: |
|
|
|
Gratulacje i wielu następnych jubileuszy WK _________________ Śląsk dawał Warszawie miliony ton węgla, w zamian za to Warszawa brała od Śląska miliony ton stali. |
|
Powrót do góry |
|
|
Admin Administrator
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 11:05 pm Temat postu: |
|
|
|
Dostępny jest obiecany deser, który stał się prezentem świątecznym - dodałem 26 pocztówek z dawnymi widokami Knurowa. Razem jest ich 81 i są poukładane chronologiczno-tematycznie.
Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe _________________ Marek Ostrowski
|
Powrót do góry |
|
|
|