Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Knurowskie kablówki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 36, 37, 38  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Yo! Gotti



Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 971

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 4:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Carbon napisał:
Podobno wystarczy zadzwonić do Waldexa i przyślą ludzi,którzy pogrzebią coś przy gniazdku i niby wszystko działa jak należy Smile
HAHAHAHAHAHAHAHAHA Roflguy Roflguy Roflguy Roflguy Roflguy ale się uśmiałem. Prędzej powiedzą że kwadraciki powstały na skutek burz magnetycznych w innej galaktyce niż przyślą ludzi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
toritori



Dołączył: 01 Paź 2007
Posty: 23

PostWysłany: Pią Gru 18, 2009 5:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzieliście nową stronkę Waldexa?? Pod względem graficznym prezentuje się o niebo lepiej niż poprzednia dobre i to
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 10:48 pm    Temat postu: alma-sat Odpowiedz z cytatem

witam.
alma-sat znów podnosi cenę. ale jak zwykle zapominają o obowiazku poinformowania abonentów o możliwości odstąpienia od umowy. no i o fakcie iż powinni zawrzeć z każdym osobny aneks zgodnie z wytycznymi UOKiK. dalej niczego się nie nauczyli. ja dalej będe płacił po staremu. gówno mi mogą zrobić. a jak co to donosik do UOKiK.
pozdrawiam.
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gemis



Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 274
Skąd: Knurów ul.Łokietka

PostWysłany: Pon Sty 04, 2010 11:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie zrezygnowałem z kablówki ALMA-SAT

Koszt roczny powyżej 400zł (Płaciliśmy rocznie) za kanały w mizernej jakości był dla mnie już nie do zniesienia ( Teraz podobno podwyżka jeszcze).

Każdemu posiadającemu tuner sat, polecam "Telewizje na Karte" -TNK
10zł miesięcznie (120 rocznie) Jakość bardzo ok, ilość kanałów i co najważniejsze ich dobór bardzo sensowny.

Alma-sat chyba raczy sobie żartować ze swą ofertą.

Krótko mówiąc: Taniej i Lepsza jakość.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 167
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 8:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy w kablu np od Alma Sat bez opłacania abonamentu lub po rezygnacji z płacenia, powinny być jakieś kanały ze względu na brak anteny zbiorczej na dachu bloku ??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arc



Dołączył: 23 Cze 2006
Posty: 981
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 9:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gemis napisał:
Właśnie zrezygnowałem z kablówki ALMA-SAT

Koszt roczny powyżej 400zł (Płaciliśmy rocznie) za kanały w mizernej jakości był dla mnie już nie do zniesienia ( Teraz podobno podwyżka jeszcze).

Każdemu posiadającemu tuner sat, polecam "Telewizje na Karte" -TNK
10zł miesięcznie (120 rocznie) Jakość bardzo ok, ilość kanałów i co najważniejsze ich dobór bardzo sensowny.

Alma-sat chyba raczy sobie żartować ze swą ofertą.

Krótko mówiąc: Taniej i Lepsza jakość.


Gemis :
raczej obawiam się że niestety nie masz racji, chyba że oglądasz i wyłącznie TVP1,2 i jakieś inne gówna . Byłem abonentem sieci kablowej przez kilka lat obecnie mam dekodery i polsatu i n.
Niestety nie mogę zgodzić się z Twoją opinią. Naprawdę żal mi kabelka od kablówki.

Pozdr
Arc
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Anonim



Dołączył: 11 Lip 2006
Posty: 1429

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@arkadioss - bezpłatnie z kabla Alma-Satu dostajesz:
TVP1, 2, INFO, POLONIA, KULTURA, TVN, POLONIA1, TELE5 i ART TELEKOM.
Poza tym jeszcze jakieś Czechy.
Jak lubisz Polsat to na antenie pokojowej spokojnie ściągniesz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
arkadioss



Dołączył: 02 Lip 2009
Posty: 167
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 12:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Właśnie chodziło mi głównie o Polsat, czy powinienem mieć, gdyż jest to ogólnodostępna stacja a chce zakupić telewizje na kartę a tam Polsatu nie ma. Wielkie dzięki za odpowiedź Anonim
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gemis



Dołączył: 05 Maj 2006
Posty: 274
Skąd: Knurów ul.Łokietka

PostWysłany: Wto Sty 05, 2010 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arc napisał:


Gemis :
raczej obawiam się że niestety nie masz racji, chyba że oglądasz i wyłącznie TVP1,2 i jakieś inne gówna . Byłem abonentem sieci kablowej przez kilka lat obecnie mam dekodery i polsatu i n.
Niestety nie mogę zgodzić się z Twoją opinią. Naprawdę żal mi kabelka od kablówki.

Pozdr
Arc


Chyba jesteś bardzo związany z Alma-SATem Wink Lecz ilość osób rezygnująca z usług tej firmy mówi sama za siebie. Na początku np u mnie całe piętro było podpięte, teraz została 1 osoba!

Cena jest odstraszająca, lepiej właśnie wziąśc dekoder polsatu, n-ki czegokolwiek i tak bedzie taniej i lepiej od Alma-Satu.

Jakość w prównaniu do cyfrowych dekoderów żałosna ( może u Ciebie było lepiej, w końcu instalacja instalacji nierówna ).


TNK za 120zł rocznie daje cały pakiet TVN-u, Discovery itd.
Co w naszej TV nie jest "gównem" jak ładnie nazwałeś? Ja uważam że właśnie powyższe kanały, i to mi w zupełności wystarczy.

Taki pakiet za 12zł / mc:
http://telewizjanakarte.pl/kanaly.html
+ FTA

Co tak naprawdę oferuje AlmaSat więcej? Polsat, i ViaSat'y ( Explorer i History - tego jedynie będzie mi szkoda)
Zresztą polecam zajrzeć na stronę tnk.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 12:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skasował mi się tuner cyfrowy waldexu. powiedzcie jakie powinny być parametry w ustawieniach.
Uruch.częstot....................
Zak.częstot.......................
Symbol Rate......................
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jakwi



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 127

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 7:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amonbast napisał:
skasował mi się tuner cyfrowy waldexu. powiedzcie jakie powinny być parametry w ustawieniach.
Uruch.częstot....................
Zak.częstot.......................
Symbol Rate......................


waldex od wczoraj jakąś kaszane odstawia wię może nie do końca ci sie skasował, bo u mnie też dzisiaj połowa kanałów to ciemności Sad

może przygotowuja sie do zakończenia okresu testowego
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
amonbast



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 267

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 9:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakwi napisał:
amonbast napisał:
skasował mi się tuner cyfrowy waldexu. powiedzcie jakie powinny być parametry w ustawieniach.
Uruch.częstot....................
Zak.częstot.......................
Symbol Rate......................


waldex od wczoraj jakąś kaszane odstawia wię może nie do końca ci sie skasował, bo u mnie też dzisiaj połowa kanałów to ciemności Sad

może przygotowuja sie do zakończenia okresu testowego


a mógłbyś podać te parametry?
_________________
czas to zegar
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jakwi



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 127

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 11:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

amonbast napisał:
jakwi napisał:
amonbast napisał:
skasował mi się tuner cyfrowy waldexu. powiedzcie jakie powinny być parametry w ustawieniach.
Uruch.częstot....................
Zak.częstot.......................
Symbol Rate......................


waldex od wczoraj jakąś kaszane odstawia wię może nie do końca ci sie skasował, bo u mnie też dzisiaj połowa kanałów to ciemności Sad

może przygotowuja sie do zakończenia okresu testowego


a mógłbyś podać te parametry?


Niestety nie znam tych parametrów bo pomimo stron www i jakegoś smiesznego kanału info to komunikacja waldexiarzy z klientem jes na poziomie poniżej dna i orcz częstotliwości nie raczyli dotychczas podać parametrów kanałów cyfrowych. Jak zadzwonisz na ich bok to albo siedzi kobita która nic nie wie, albo "wszechadmin" Krysiuk który za wszelką cenę stara się udowodnić, że klient to de**bil, więc unikam kontaktu z nimi. Na szczęcie ja mam opcję taką jak szczegółowe przeszukiwanie całego pasma dvb-c i w ten sposób znajduje wszystkie cyfrowe kanały.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Plumowski



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 1344
Skąd: +50° 14' 12.35", +18° 39' 6.15"

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 1:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakwi napisał:
amonbast napisał:
jakwi napisał:
amonbast napisał:
skasował mi się tuner cyfrowy waldexu. powiedzcie jakie powinny być parametry w ustawieniach.
Uruch.częstot....................
Zak.częstot.......................
Symbol Rate......................


waldex od wczoraj jakąś kaszane odstawia wię może nie do końca ci sie skasował, bo u mnie też dzisiaj połowa kanałów to ciemności Sad

może przygotowuja sie do zakończenia okresu testowego


a mógłbyś podać te parametry?


Niestety nie znam tych parametrów bo pomimo stron www i jakegoś smiesznego kanału info to komunikacja waldexiarzy z klientem jes na poziomie poniżej dna i orcz częstotliwości nie raczyli dotychczas podać parametrów kanałów cyfrowych. Jak zadzwonisz na ich bok to albo siedzi kobita która nic nie wie, albo "wszechadmin" Krysiuk który za wszelką cenę stara się udowodnić, że klient to de**bil, więc unikam kontaktu z nimi. Na szczęcie ja mam opcję taką jak szczegółowe przeszukiwanie całego pasma dvb-c i w ten sposób znajduje wszystkie cyfrowe kanały.


Właśnie, cyfrowe kanały...
Chwalą się, że nadają testowo; czy w pakiecie podstawowym tez?
Pytam, bo nic nie łapię.
Mam odpowiedni telewizor Wink
_________________
Pozdrawiam,
Heniek
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
jakwi



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 127

PostWysłany: Pią Lut 12, 2010 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wystarczy pakiet pełny i dziala ... choc wieczorami czasami tnie jak diabli ... Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 36, 37, 38  Następny
Strona 21 z 38

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka