|
Wirtualny KNURÓW Forum dyskusyjne
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Igorex
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 10:47 pm Temat postu: |
|
|
|
Na stronie , którą podałeś są wymienione zespoły zrzeszone w Hard Rock Knurów , a tak nawiasem mówią jeśli ktoś z Wydziału Kultury próbuje opisać działające knurowskie zespoły "młodzieżowe" to chyba w jego interesie jest zasięgnąć przysłowiowego języka , no nie ?
Jak twoim zdaniem powinny wyglądać starania się zespołów o umieszczenie ich na stronie Centrum Kultury ? Może np Witek Kozaczkiewicz pójdzie do U M i poprosi o to , aby napisali o Apogeum ( jedynej knurowskiej kapeli , która wydała "prawdziwą" płytę i zagrała z 100 parę koncertów w całym kraju) ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kmob
|
Wysłany: Pią Lis 23, 2007 11:33 pm Temat postu: |
|
|
|
Igorex napisał: | Jak twoim zdaniem powinny wyglądać starania się zespołów o umieszczenie ich na stronie Centrum Kultury ? |
Mało mam z tym wszystkim wspólnego, ale jeżeli miałbym zespół, to chciałbym go możliwie najlepiej zareklamować ... np. poprzez kliknięcie Kontakt na wymienionej poprzednio stronie i skrobnięcie choćby krótkiego emaila z prośbą o zamieszczenie informacji
nie wspominam już o czymś takim jak: W tym miejscu już niebawem pojawią się informacje na temat zespołu. Zapraszamy |
|
Powrót do góry |
|
 |
DaDo

|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 12:01 am Temat postu: |
|
|
|
Tylko spokojnie
Trwają pracę nad ulepszeniem strony www HardRock Knurów.
Jak na razie na http://www.hrc.centrum-kultury.pl/ nie ma zbyt wielu materiałów, ale daję słowo, że niedługo diametralnie się to zmieni
Dodamy galerie i video z koncertów oraz informacje o każdym zespole.
Proszę o troszeczkę cierpliwości
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
DjRudy
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 10:37 am Temat postu: |
|
|
|
W kwestii tej strony, to z mojego punktu widzenia sprawa wygląda z goła inaczej: Zespoły funkcjonujące w ramach Hard Rock miały za niemal obowiązkowe zadanie taką notkę stworzyć. Traktujemy to jako wizytówkę na oficjalnej stronie organizacji która nas skupia. Jest to raczej promocja Centrum Kultury, niż poszczególnych kapel. Zawdzięczamy tej organizacji na tyle dużo (i nie jest to wazelinka. Już widzę jak chcesz zareagować Igorex, ale przy tym co nam oferują niezależność która wcale nie musi być czynnikiem decydującym o powodzeniu kapeli, nie jest niezbędna. Mój przykład: gdyby nie imprezy Centrum w Knurowie to pewnie do dziś nie zagrałbym pierwszego koncertu. A dlatego że zagrałem zostałem zauważony i posypały się propozycje grania poza Knurowem. Każdy medal ma dwie strony.), że niewdzięcznością byłoby olać ich i nie zrobić tego o co proszą. Natomiast nie było ideą promowanie zespołów. Tam większość z nas próbuje zająć się oddzielnie.
W kwestii reklamowania tam innych kapel: myślę, że mija się to z celem. Jest to strona na tyle rzadko uczęszczana w porównaniu z innymi, specjalnie do tego celu stworzonymi (myspace, fabrykazespolow), że nie ma chyba sensu wchodzić w tego typu układy. Zresztą, na przykładzie przywołanego Apogeum: skoro kapela funkcjonuje poza ramami Centrum Kultury, to dlaczego materiał o zespole miałby się znalesc na stronie? Ponadto, nie wiem jak kwestia wygląda w dniu dzisiejszym, ale był czas, że zespół miał swoją publiczność. Po co zespołowi który przewija się przez telewizję taka forma wątpliwej reklamy ( wątpliwej --> są na stronie urzędowej --> ciągną kasę z miasta --> ciągną kasę z MOICH podatków --> nie są niezależni --> to nie jest prawdziwy rockowy zespół --> co z tego że fajnie grają, i tak ich nie lubię) może to trochę przekoloryzowałem, ale funkcjonują tego typu zależności. Mam wrażenie, że Igorex chętnie wypowie się szerzej w tym temacie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pajak
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 3:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Cytat: | Po co zespołowi który przewija się przez telewizję taka forma wątpliwej reklamy ( wątpliwej --> są na stronie urzędowej --> ciągną kasę z miasta --> ciągną kasę z MOICH podatków --> nie są niezależni --> to nie jest prawdziwy rockowy zespół --> co z tego że fajnie grają, i tak ich nie lubię) |
ładnie sformułowane.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Igorex
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 8:39 pm Temat postu: |
|
|
|
ale przecież ja "nic nie mam" do zespołów z H C Knurów !!!
Nie interesuje mnie w ogóle działalność tej instytucji .
Tak samo nie mam nic do sposobu "promowania się " knurowskich kapel - nic mi do tego .
Imprezy , tzn. ich "jakość " to tylko moje prywatne zdanie i Orion Prophecy , to tyle......
Fakt , dostaliśmy zaproszenie od Krzyśka S. ,aby zagrać na WOŚP 2008, ale grzecznie odmówiliśmy. Więc ja po prostu od miasta NIC NIE CHCĘ i NIE OCZEKUJĘ , zostałem już raz oszukany , nigdy się już nie nabiorę i tyle.
A Wam życzę wszystkiego najlepszego !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daria W 2
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 9:52 pm Temat postu: |
|
|
|
Igorex. Wielka szkoda że odmówiliście. Bo napewno przyszło by trochę osób żeby was posłuchać a i przy okazji rzuciłoby parę groszy na dzieciaki. Moim skromnym zdaniem w takich przypadkach niewolno odmawiać. Przydałoby się odłożyć na chwilę osobiste frustracje i uprzedzenia i pomóc pozbierać pieniądze na chore dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
matka
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 10:08 am Temat postu: |
|
|
|
myślisz, że robiąc coś na przekór sobie, zrobiliby to dobrze? |
|
Powrót do góry |
|
 |
PrzemoHR
|
Wysłany: Nie Lis 25, 2007 1:30 pm Temat postu: |
|
|
|
Witam. Moim zdaniem HardRock jest dobre dla wstępnego wypromowania się zespołu (na bardzo dobrej drodze jest zespół DjRudego - I'm Hungry). Na dłuższą metę, jesli myśli się poważnie o zespole, nie zda to egzaminu... jest fajnie, możemy grać, fajni ludzie, warunki itd., ale potem zaczynają robić się nieprzyjemne sytuacje, kiedy zespół chce grać gdzieś indziej. Mam tu na myśli konkretny zespół, z grzeczności nie wymienię nazwy. Chcą grać na WOŚP poza Knurowem, a tu nagle okazuje się, że muszą grać u nas... chociaż zauważyłem pewną zależność swobody w HardRock od średniej wieku kapeli... ja, jak narazie, generalnie jestem zadowolony z tej "współpracy" z CK. Nie jestem jeszcze na tyle poważnym muzykiem, i pewnie nigdy nim nie będę, żebym wymagał takiej totalnej niezależności, że będę grał koncerty poza Knurowem. Granie to moje hobby i jak narazie nic więcej. Jeśli kiedyś doszłoby do tego, że sprawa zrobi się naprawdę poważna, to pewnie zerwałbym współpracę z HardRockiem. To tylko moje przypuszczenia, ale ja to tak widzę.
P.S. DjRudy, ja pisałem poważnie nie musiałeś się "oddźwięczać" hehe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daria W 2
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 5:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Igorex napisał: | ale przecież ja "nic nie mam" do zespołów z H C Knurów !!!
Nie interesuje mnie w ogóle działalność tej instytucji .
Tak samo nie mam nic do sposobu "promowania się " knurowskich kapel - nic mi do tego .
Imprezy , tzn. ich "jakość " to tylko moje prywatne zdanie i Orion Prophecy , to tyle......
Fakt , dostaliśmy zaproszenie od Krzyśka S. ,aby zagrać na WOŚP 2008, ale grzecznie odmówiliśmy. Więc ja po prostu od miasta NIC NIE CHCĘ i NIE OCZEKUJĘ , zostałem już raz oszukany , nigdy się już nie nabiorę i tyle.
A Wam życzę wszystkiego najlepszego !!! |
A może jednak dacie się namówić ? Impreza nabrała by trochę ognia. No ale z drugiej strony matka ma rację. Zmuszać kogoś - bez sensu, skoro igorex ma jakieś żale do UM to trudno. Jednak orkiestra chyba to wyjątkowa sytuacja i ma niewiele wspólnego z działalnością urzędu miasta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Igorex
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 11:32 am Temat postu: |
|
|
|
Nie ma Daniela - wyjechał za granice i niestety tak ,czy siak nie wystąpimy
Pozdrawiam . Igor . Orion Prophecy |
|
Powrót do góry |
|
 |
matka
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 2:22 pm Temat postu: |
|
|
|
no to plusy wyjazdu...macie lepsz wymówkę...niepodważalną  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Igorex
|
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 3:59 pm Temat postu: |
|
|
|
Jedynym plusem wyjazdu Daniela jest to ,że będzie miał nowy sprzęt . A jedyną "niepodważalną " wymówką jest Centrum tzw. Kultury przy UM Knurów..i tyle.
Zresztą przez to , że Dania nie ma "przepadło" nam więcej imprez.......  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karaluch

|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 9:58 pm Temat postu: |
|
|
|
Okey Okey jezlei zostal wprowadzony temat to odpowiem )
Nazwa! " PoZyTyW N"
zepsol ktory jest w grupie HardRock
Sklad:
Monika Murańska - wokal
Rafał Liszka - perkusja
Adam Skura - bas
Wojciech Lis - gitara
Jacek Waszak - gitara, wokal
Styl muzyczny : mieszany od funk przez ska, rock , troszke reggae
Pierwszy wystep zespolu odbedzie sie 13 stycznia o godzinie 16!! zapraszam serdecznie!!
zaniedlugo zamiescimy nasza notke na stronie CK
po Wospie zostanie uzupelniony myspace |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mati
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2008 11:56 am Temat postu: |
|
|
|
A ja wam powiem tak
W Knurowie sa 2 sklady ktore by chcialy grac ale nie pojda do HR bo... za mocno graja... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|