Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zbyszko
|
Wysłany: Czw Kwi 02, 2020 6:07 pm Temat postu: Wybory prezydenckie 2020 w Knurowie |
|
|
|
Ciekawe czy prezydent Knurowa nie zgodzi się na przeprowadzenie wyborów, tak jak odmawiają inni przedstawiciele miast???!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 03, 2020 1:17 pm Temat postu: Re: Wybory prezydenckie 2020 w Knurowie |
|
|
|
zbyszko napisał: | Ciekawe czy prezydent Knurowa nie zgodzi się na przeprowadzenie wyborów, tak jak odmawiają inni przedstawiciele miast???!!!!! |
No jak będzie miał kohones to tak... _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ala
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 1:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Krystyna Pawłowicz o głosowaniu korenspondencyjnym:
https://www.youtube.com/watch?v=URCK6Dz24RU _________________ Jeśli nie rozumiesz treści tego postu, to znaczy nie jesteś adresatem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
bananek
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 8:38 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie no... szok. Sam jeden przeciwko wszystkim. I jeszcze zamiast z otwartą przyłbicą tego bronić wysłał szarego pracownika.
Ale, ale. W tym jest mocno przemyślana strategia. Wyborów i tak nie będzie, a za to zapunktuje u rządzących, w zamian znowu przyleci pan premier na mszę w knurowskim kościele, wspaniale, prawda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 8:58 pm Temat postu: |
|
|
|
bananek napisał: |
Nie no... szok. Sam jeden przeciwko wszystkim. I jeszcze zamiast z otwartą przyłbicą tego bronić wysłał szarego pracownika.
Ale, ale. W tym jest mocno przemyślana strategia. Wyborów i tak nie będzie, a za to zapunktuje u rządzących, w zamian znowu przyleci pan premier na mszę w knurowskim kościele, wspaniale, prawda? |
znaczy że tak bardzo lubi ... Pinokia ??
on nigdy nie był moim prezydentem... _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Plumowski

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 8:58 pm Temat postu: |
|
|
|
Zawiodłem się. _________________ Pozdrawiam,
Heniek |
|
Powrót do góry |
|
 |
max

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 9:17 pm Temat postu: |
|
|
|
Plumowski napisał: | Zawiodłem się. |
Dokładnie, nie dowierzam. Decyzja niczym Szydło w UE - pamiętacie 27:1. Szczerze pisząc, panie prezydencie Rams, kompletnie pan rozczarował, zawiódł. W tej decyzji musi być drugie dno poklask?, medal?, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie widzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Plumowski

|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 9:54 pm Temat postu: |
|
|
|
max napisał: | Plumowski napisał: | Zawiodłem się. |
Dokładnie, nie dowierzam. Decyzja niczym Szydło w UE - pamiętacie 27:1. Szczerze pisząc, panie prezydencie Rams, kompletnie pan rozczarował, zawiódł. W tej decyzji musi być drugie dno poklask?, medal?, bo innego racjonalnego wytłumaczenia nie widzę. |
Miejsce biorące w najbliższych wyborach parlamentarnych? _________________ Pozdrawiam,
Heniek |
|
Powrót do góry |
|
 |
zbyszko
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2020 11:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Cóż MEDAL NA PIERSI DO CZEGOŚ ZOBOWIAZUJE |
|
Powrót do góry |
|
 |
bananek
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2020 6:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Przemówił https://www.youtube.com/watch?v=1BmJc26AcEc
Jednym słowem - on jedyny mądry i sprawiedliwy, a reszta samorządowców to wichrzyciele, politykierzy itd. Do tego kilka minut okrągłych słówek o jedności, pomaganiu itp. No i to co ludzie lubią czyli podziękowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
tvardy Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2020 7:20 am Temat postu: |
|
|
|
bananek napisał: | Przemówił https://www.youtube.com/watch?v=1BmJc26AcEc
Jednym słowem - on jedyny mądry i sprawiedliwy, a reszta samorządowców to wichrzyciele, politykierzy itd. Do tego kilka minut okrągłych słówek o jedności, pomaganiu itp. No i to co ludzie lubią czyli podziękowania. |
Nic tylko polityczny bełkot
 _________________ Pozdrawiam
-= tvardy =-
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Obywatel008
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2020 12:13 pm Temat postu: |
|
|
|
Zadzwoniłem do urzędu miasta z pytaniem co z naszymi danymi osobowymi i kuriozalną sprawą z nocnymi emailami od "Poczta Polska". Odpowiedź Pani jednego z wydziałów z UMK jednoznaczna:
W związku z wyborami Urząd nie przekazywał poczcie polskiej żadnych danych osobowych obywateli - powód jest taki że na dzień dzisiejszy tj. 24.04.2020 brak podstawy prawnej dla takiego działania.
Tak ogólnie ... co Ci specjaliści (mam na myśli specjalistów którzy podpisali się "Poczta Polska") sobie wyobrażali? W plikach tekstowych przez emaila dostaną dane wrażliwe milionów obywateli? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marro

|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2020 4:46 pm Temat postu: |
|
|
|
Obywatel008 napisał: | Zadzwoniłem do urzędu miasta z pytaniem co z naszymi danymi osobowymi i kuriozalną sprawą z nocnymi emailami od "Poczta Polska". Odpowiedź Pani jednego z wydziałów z UMK jednoznaczna:
W związku z wyborami Urząd nie przekazywał poczcie polskiej żadnych danych osobowych obywateli - powód jest taki że na dzień dzisiejszy tj. 24.04.2020 brak podstawy prawnej dla takiego działania.
Tak ogólnie ... co Ci specjaliści (mam na myśli specjalistów którzy podpisali się "Poczta Polska") sobie wyobrażali? W plikach tekstowych przez emaila dostaną dane wrażliwe milionów obywateli? |
Mam nadzieję, że zanim ktoś z UM wyśle takie dane zastanowi się co najmniej 3 razy czy są i będą bezpieczne (mam nadzieję, że infrastruktura PP, która będzie zbierać i przechowywać te dane przeszła wcześniej jakiś audyt pod kątem RODO)...
https://www.wykop.pl/ramka/5468125/dlaczego-udostepnianie-danych-poczcie-jest-takie-niebezpieczne/
https://fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2020/aktualnosci/news-nocne-maile-poczty-polskiej-druzgocaca-opinia-prawnikow,nId,4456430
Warto również przypomnieć, że za udostępnienie danych osobowych niezgodnie z prawem zgodnie z ustawą RODO grożą wielomilionowe kary... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Obywatel008
|
Wysłany: Pią Kwi 24, 2020 5:35 pm Temat postu: |
|
|
|
Marro, z informacji jakie telefonicznie uzyskałem dzisiaj z urzędu miasta jednoznacznie wynikało, że nie wysyłano żadnych danych wrażliwych. Brak podstawy prawnej.
Generalnie urzędnicy w Polsce na każde działanie muszą mieć podstawę prawną w postaci przepisu wynikającego z konstytucji, ustaw itd. Zasady bliżej nieopisanego prawa plemiennego nie obowiązują. Urzędników nie obowiązuje zasada co nie jest prawem zabronione jest dozwolone.
Jeżeli nawet dzisiaj istniałaby podstawa prawna to jedynym bezpiecznym kanałem komunikacji elektronicznej dla takich danych jest jakiś szyfrowany protokół. ePUAP się do tego doskonale nadaje, ePUAP wymusza też podpis konkretnej osoby. Podpis "Poczta Polska" dosyć że brzmi kuriozalnie to jeszcze sugeruje że to jakiś spam pocztowy a nie poważna komunikacja która dotyczy danych wrażliwych 30 000 000 obywateli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|