Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MarkPol
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 12:08 am Temat postu: Płyta DVD zabezpieczona przed kopiowaniem |
|
|
|
Kupiłem orginalny film. Dla wygody chciałem go skopiować na twardy dysk. Niestety nie udało się. Na okładce jest informacja "Płyta DVD zabezpieczona przed kopiowaniem". Czy da się to obejść? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklamiarz
|
Wysłany: Temat postu: Reklama Google |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
secundo
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:37 am Temat postu: Re: Płyta DVD zabezpieczona przed kopiowaniem |
|
|
|
Da się bez najmniejszego problemu.
http://www.programypc.pl/dvdfab;platinum;3;1;6;5;beta;pl,program,1118.html
Program dvdfab platinum rozpozna i usunie zabezpieczenia, zmniejszy materiał do pojemności 4,7GB, poukłada i nagra na płytkę.
Jeżeli kupiłeś oryginał, nagranie kopii na własny użytek jest całkowicie legalne. Z oficjalnych źródeł ściągniesz za darmo wersję próbną, która będzie działać przez 30 dni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Xander_cage

|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 9:11 am Temat postu: |
|
|
|
Gdyby FAB sobie nie poradził (co się niezmiernie rzadko zdarza) to będziesz potrzebował wspomagania w postaci programiku działającego w tle AnyDVD. Program znajdziesz w sieci na przykład pod tym linkiem: http://www.instalki.pl/programy/download/odtwarzacze_dvd/AnyDVD.php
Wpisuąc w wyszukiwarce www.google.pl nazwę programu również bez problemu go znajdziesz.
Pozdrawiam serdecznie
Xander Cage _________________ ... Welcome to the Xander Zone ...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
secundo
|
Wysłany: Wto Sie 21, 2007 8:57 am Temat postu: |
|
|
|
Zgadza się Z tym, że najnowsze wersje dvdfab nie tolerują nawet legendarnego anydvd przy pracy i każą go... wyłączyć podczas odszyfrowania!
Ważne, żeby poszukać jak najnowszej odmiany faba.
A jakie są objawy działania tego zabezpieczenia? Ostatnio miałem taką płytę, która włączała mi zrzut pamięci, komp się wieszał i wyglądało to na najnormalniejszą awarię albo wirus, dopóki nie sprawdziłem na kilku stacjach... Wot perfidia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
MarkPol
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 9:52 am Temat postu: |
|
|
|
Do kopiowania korzystam z Nero Express. Po kliknięciu ikony "kopiuj" pojawia się informacja "Płyta DVD zabezpieczona i nie może być odczytana".
Nero Home odtwarza płytę bez problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TOM

|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 10:00 am Temat postu: |
|
|
|
Nero Express ?!?!?! to ktoś tego używa. To przecież śmieć jakich mało.
Ja takich zabezpieczonych płyt nie kupuję bo uważam to za defekt płyty, a ja wadliwych produktów nie kupuję. Gdybym nie zauważył, że płyta jest zabezpieczona i kupił to bym to reklamował bo uniemożliwia mi korzystanie z pełni praw jakie mi przysługują - tj. zrobienie kopi zapasowej.
Z zabezpieczeniami są jaja od jakiegoś czasu. Monopol wytwórni ma gdzieś klientów. Niektóre zabezpieczenia są takie "super", że na niektórych odtwarzaczach nie zobaczy się w ogóle filmu. Znam takie przypadki, że na jednym DVD działa a na innym czarny obraz i cisza. "Niech żyją patenty i zabezpieczenia" .
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
secundo
|
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 12:58 pm Temat postu: |
|
|
|
MarkPol napisał: | Do kopiowania korzystam z Nero Express. |
Nero to bardzo dobry program do kopiowania ale niezabezpieczonych płyt. Jeżeli masz taki komunikat, to może oznaczać potencjalnie każde możliwe zabezpieczenie. Tylko polecane wyżej programy poradzą sobie z rozpoznaniem, jaką "kłódkę" założono i jak ją zdjąć z Twojego filmu. Nero możesz jak najbardziej użyć do nagrania filmu, kiedy już go odbezpieczysz.
Ściągnij sobie dvdfab i po kłopocie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|