Wirtualny KNURÓW - Strona główna Wirtualny KNURÓW
Forum dyskusyjne
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cyfra+, N czy Cyfrowy Polsat?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
R.



Dołączył: 30 Wrz 2006
Posty: 82

PostWysłany: Pią Lis 16, 2012 10:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie chcę Cie martwić, ale kiedyś po podobnej wizycie zadzwoniłem do Cyfry+ i jedyne co mi powiedzieli, to że wiedzą o takich przypadkach, a oferujące takie usługi firmy to albo fikcja, biorą pieniądze zaliczki za instalację i znikają, albo zwyczajne oszustwo, a sygnał dzielony jest nielegalnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklamiarz






Wysłany:     Temat postu: Reklama Google


Powrót do góry
Arczi



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 167
Skąd: Knurów

PostWysłany: Sob Lis 17, 2012 4:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Plumowski napisał:
Ile gniazdek miał na myśli mówiąc o grupowym podłączeniu?

R. napisał:
Nie chcę Cie martwić, ale kiedyś po podobnej wizycie zadzwoniłem do Cyfry+ i jedyne co mi powiedzieli, to że wiedzą o takich przypadkach, a oferujące takie usługi firmy to albo fikcja, biorą pieniądze zaliczki za instalację i znikają, albo zwyczajne oszustwo, a sygnał dzielony jest nielegalnie.


Nikt nie dzielił sygnału. Instalację mam swoją, dlatego uważam, że słowo "grupowe" jest tu przesadzone. Nie płaciłem żadnej zaliczki, jedynie opłata za instalację (antena, większa czasza + wysięgnik dodatkowy, bo ten co miałem był krótki i sygnał był na ok. 60%), oczywiście po usłudze. Niby aktywacja, itp. (3 punkty tego było) za darmo, ale tylko instalacja płatna Smile. Kup cegłę, a dom gratis Smile. No ale o tym wiedziałem, to wkalkulowałem i mnie to nie zaskoczyło. Jedynie co mnie wkurzyło to fakt, że zapomniał powiedzieć, że będę jeszcze płacił 8 zł co miesiąc i to, iż Canale + będę miał 2 tygodnie, a nie miesiąc, bo minęło pół miesiąca. Ale wiedziałem, że dodatkowo nie będę ich brał, więc traktuję to jakby ich nie było. Wracając. Razem 62 zł za pakiet Optimum HD, w tym 4 miesiące gratis. Jest to coś innego niż Cyfrowy Polsat. Więcej kanałów, które tam były niedostępne w cenie Pakietu Familijnego i też płaciłbym podobnie, gdybym wziął pakiet podobny w Polsacie. Pożyjemy, zobaczymy. Może nie będę żałował Smile. Poza tym 19 m-cy zlatuje szybko Smile.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kamila30



Dołączył: 26 Lis 2012
Posty: 12

PostWysłany: Wto Lis 27, 2012 4:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam N i jestem bardzo zadowolona. Kiedys mialam cyfre+ ale zrezygnowalam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lucjanszolajski



Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 1070
Skąd: Corleone.

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 10:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kamila30 napisał:
Ja mam N i jestem bardzo zadowolona. Kiedys mialam cyfre+ ale zrezygnowalam.

I wrócisz do Cyfry + (połączenie platform).


Najgorsze i zarazem najgłupsze jest to że w Polsce firmy polują na nowego klienta nie starając się równie mocno zatrzymać obecnego (promocje).
_________________
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". - W.E. Buffett
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Urbi



Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 590

PostWysłany: Sro Lis 28, 2012 1:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arczi napisał:
Plumowski napisał:
Ile gniazdek miał na myśli mówiąc o grupowym podłączeniu?

R. napisał:
Nie chcę Cie martwić, ale kiedyś po podobnej wizycie zadzwoniłem do Cyfry+ i jedyne co mi powiedzieli, to że wiedzą o takich przypadkach, a oferujące takie usługi firmy to albo fikcja, biorą pieniądze zaliczki za instalację i znikają, albo zwyczajne oszustwo, a sygnał dzielony jest nielegalnie.


Nikt nie dzielił sygnału. Instalację mam swoją, dlatego uważam, że słowo "grupowe" jest tu przesadzone. Nie płaciłem żadnej zaliczki, jedynie opłata za instalację (antena, większa czasza + wysięgnik dodatkowy, bo ten co miałem był krótki i sygnał był na ok. 60%), oczywiście po usłudze. Niby aktywacja, itp. (3 punkty tego było) za darmo, ale tylko instalacja płatna Smile. Kup cegłę, a dom gratis Smile. No ale o tym wiedziałem, to wkalkulowałem i mnie to nie zaskoczyło. Jedynie co mnie wkurzyło to fakt, że zapomniał powiedzieć, że będę jeszcze płacił 8 zł co miesiąc i to, iż Canale + będę miał 2 tygodnie, a nie miesiąc, bo minęło pół miesiąca. Ale wiedziałem, że dodatkowo nie będę ich brał, więc traktuję to jakby ich nie było. Wracając. Razem 62 zł za pakiet Optimum HD, w tym 4 miesiące gratis. Jest to coś innego niż Cyfrowy Polsat. Więcej kanałów, które tam były niedostępne w cenie Pakietu Familijnego i też płaciłbym podobnie, gdybym wziął pakiet podobny w Polsacie. Pożyjemy, zobaczymy. Może nie będę żałował Smile. Poza tym 19 m-cy zlatuje szybko Smile.


Chyba żadna rewelacja. Teraz Optimum HD jest w ofercie Cyfry za 56PLN plus pewnie dekoder z dyskiem za jakies 10-20PLN.

Do tego dorzucają na pół roku w gratisie:
CINEMAX HD, FILMBOX HD, HBO HD do 6 miesięcy gratis**

Mi proponowali teraz przy przedłużeniu:

Canal + Optimum HD za 72PLN + 10 Multiroom + 10 dekoder

Troszkę słabo, ale umowę mam do końca stycznia więc jeszcze mają czas na poprawę Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Arczi



Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 167
Skąd: Knurów

PostWysłany: Czw Lis 29, 2012 9:04 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Urbi napisał:
Chyba żadna rewelacja. Teraz Optimum HD jest w ofercie Cyfry za 56PLN plus pewnie dekoder z dyskiem za jakies 10-20PLN.


Czekaj. Spokojnie. Oczywiście, że jest po 56 zł. Ja mam po 49 zł/m-c, ale do tego trzeba doliczyć 5 zł i 8 zł (są dwie osobne opłaty, zapomniałem za co) czyli to daje 62 zł. Z tym 56 zł jest pewnie podobnie. Jak doliczysz inne opłaty to wyjdzie ok. 70 zł. Wziąłem na próbę, ponieważ chcę spróbować coś nowego. Jeśli mi "spasuje" to przedłużę umowę, jeśłi nie to Ciao Bambina Smile.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Urbi



Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 590

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 8:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem na myśli, że różnica to praktycznie parę zł i według mnie nie ma sensu bawić się w takie kombinacje.

Ktoś wie czy N i C+ planują w najbliższym czasie stworzyć wspólną ofertę? Gdzieś czytałem, że raczej póki co są marne szanse na to.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
glazio



Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 156

PostWysłany: Nie Gru 02, 2012 3:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wie ktoś może kiedy Cyfra + będzie miała świąteczną oferte?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Yo! Gotti



Dołączył: 14 Sty 2007
Posty: 971

PostWysłany: Nie Gru 02, 2012 4:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wspólna oferta nC+ najwcześniej wiosną 2013
http://media2.pl/media/98409-nCplus-Nowa-oferta-dopiero-wiosna-2013-po-fuzji-Cyfryplus-i-n.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
glazio



Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 156

PostWysłany: Nie Mar 10, 2013 6:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

21 marca po fuzji powstanie nc+

https://ncplus.pl/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Xander_cage



Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1202
Skąd: N 50°13' E 18°41'

PostWysłany: Nie Mar 10, 2013 9:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Interesowałem sie troszkę tematem i wiem od znajomego, który pracuje dla Cyfry+, że można się spodziewać ciekawych warunków przejścia z Cyfry czy n-ki do NC+.
Jedyne co mnie martwi to nie do końca jasne warunki używania Multiroom'a.
Ponoć ma być oparty na systemie rodem z N czyli musi być konieczne podłączenie konwertera i sparowanie dekoderów skrętką uzbrojoną w RJ45. A nie tak jak w C+ 2 niezależne karty.
_________________
... Welcome to the Xander Zone ...



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2352
Skąd: Knurów

PostWysłany: Pon Mar 11, 2013 9:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Xander_cage napisał:
Interesowałem sie troszkę tematem i wiem od znajomego, który pracuje dla Cyfry+, że można się spodziewać ciekawych warunków przejścia z Cyfry czy n-ki do NC+.
Jedyne co mnie martwi to nie do końca jasne warunki używania Multiroom'a.
Ponoć ma być oparty na systemie rodem z N czyli musi być konieczne podłączenie konwertera i sparowanie dekoderów skrętką uzbrojoną w RJ45. A nie tak jak w C+ 2 niezależne karty.



no to ciekawie... ja akurat mam takiego innego multirooma zrobionego na bezprzewodowym splitterze który rozdziela sygnał dekodujący
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Xander_cage



Dołączył: 14 Maj 2006
Posty: 1202
Skąd: N 50°13' E 18°41'

PostWysłany: Pon Mar 11, 2013 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Spliter nie zawsze działa przy sygnale HD. Czytałem, że sygnał lubi się "powiesić" i wtedy konieczny jest reset a to bywa upierdliwe.
Bardzo dobry jest wewnętrzny sharing konieczne są tunery na oparte o system linux typu Dreambox czy jego tańsza odmiana Linbox. Konfiguracja jest bajecznie prosta w sieci są gotowe skrypty, które przez zwykły protokół FTP pakujemy do tunka, potem tylko reset i śmiga aż miło.
_________________
... Welcome to the Xander Zone ...



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Adres AIM
tvardy
Moderator


Dołączył: 14 Cze 2006
Posty: 2352
Skąd: Knurów

PostWysłany: Wto Mar 12, 2013 10:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Xander_cage napisał:
Spliter nie zawsze działa przy sygnale HD. Czytałem, że sygnał lubi się "powiesić" i wtedy konieczny jest reset a to bywa upierdliwe.
Bardzo dobry jest wewnętrzny sharing konieczne są tunery na oparte o system linux typu Dreambox czy jego tańsza odmiana Linbox. Konfiguracja jest bajecznie prosta w sieci są gotowe skrypty, które przez zwykły protokół FTP pakujemy do tunka, potem tylko reset i śmiga aż miło.


No jeszcze nie dorobiłem się HD Sad ale jak będzie tak daleko trzeba będzie pomyśleć o czymś takim
_________________
Pozdrawiam
-= tvardy =-

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
lucjanszolajski



Dołączył: 10 Wrz 2006
Posty: 1070
Skąd: Corleone.

PostWysłany: Pią Mar 29, 2013 11:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale NC+ poszła po bandzie :/ wypowiedzenie wysłane ! Ciekawe kiedy im rura zmięknie.
_________________
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia". - W.E. Buffett
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Wirtualny KNURÓW Strona Główna -> Poradnik Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 4 z 8

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
statystyka